מאז תחילת ייצור הסכינים באופן תעשייתי ועד שנות – 40 של המאה העשרים, סכיני קצב היוו כלי מרכזי לציידים ולאנשי שטח. הסכינים היו פשוטים למדי, שימושיים וזולים לייצור, הם שימשו לכל דבר: החל מחיתוך בשר הציד, הפרדת העור מהבשר, ולצרכי בישול שונים. כיום משמש סכין הקצב ברחבי העולם לתחום עיבוד הבשר הוא משמש קצבים, שוחטים ושפים מקצועיים וחובבים. סכין קצב הוא למעשה סכין חיתוך בשר מיוחד שיש לו פרופיל מיוחד ומותאם לחיתוך הבשרים. הלהב החזקה שלו משמשת בצורה אידאלית להפשטת, לניקוז, לחיתוך בשר, דגים ועופות. יש לבחור את סכין קצבים על מנת שתתאים באופן מושלם למשתמש. הסכין צריכה להיות איכותית, יציבה. לפני שאתם בוחרים סכין חשוב להבין מה השימוש העיקרי שאתם עושים איתה, סוג וגודל נתח הבשר קובע מהו אורך הסכין המומלץ. ככל שהנתחים גדולים יותר כך כדאי להשתמש בסכין ארוכה יותר. בשר שעבר בישול מצריך סכין צרה יותר וזאת על מנת להפחית את החיכוך בין הסכין לבשר וכך החיתוך ייעשה בקלות רבה יותר. לסכין קצבים יש בדרך כלל להב מעובה, קשיח וכבד למדי עם עקמומיות בקצהו של הלהב. השימוש העקרי הוא בקיצוץ או גדיעה של חלקי בשר. סכין קצבים אינו מתאים לניסור או חיתוך של חלקי בשר עם עצמות עבות, במקרים כאלה מומלץ להשתמש במסור או בסכין חשמלית.
במהלך פעולת חיתוך הבשר מומלץ לכל השפים להימנע משימוש בשיש או מכל סוג אחר של משטחים קשים מאוד אשר יגרמו נזק ללהבים. מומלץ מאוד להשתמש רק במשטח עץ חזק מה שישמור על חדות הלהב וישמור על הסכין לזמן ארוך יותר.
אף על פי שסכיני הקצב והקוצצים יחתכו את העצם, אסור להשתמש בהם באופן חריג לעצמות גדולות והעבותות. מומלץ לחתוך רק בין העצמות על מנת להגדיל את חיי הלהב. בתום השימוש מומלץ לשטוף את הסכין באופן ידני ולא להכניסו למדיח כלים.
האם אתם זקוקים לסכין קצבים מקצועית? סכין אשר תשמש אתכם במשך שנים רבות ותוכלו לחתוך איתה את הבשר בצורה מקצועית ומהירה. אתם מוזמנים לפנות אלינו לקבלת מידע ובחירת סכין אשר תתאים לצרכים הספציפיים שלכם. נשמח אם תתקשרו אלינו לטלפון: 02-5383636 או צרו קשר כאן.
© כל הזכויות שמורות לBEVA - סכינים ושירותי השחזה | נבנה ע"י Adactive